Lees de beoordeling van ons hypotheekadvies op Independer.nl
U bevindt zich hier:
Koops Financiële Diensten op Twitter
Koops Financiële Diensten op Facebook
Koops Financiële Diensten op Google+
Koops Financiële Diensten op Independer

Echtscheidingsadvies

Scheiden gaat voor 80% om financieel inzicht

Het klinkt misschien hard. Want scheiden is vooral emotie. Maar bij een scheiding wordt vaak de financiële kant van het scheidingsproces verwaarloost. Terwijl juist die financiële kant veel onzekerheid voor de toekomst met zich meebrengt. Want wat kan er straks wel en niet met mijn inkomen? Of word ik opeens afhankelijk van alimentatie? Hoe zit het met mijn woonlasten, andere vaste lasten? Hoe betaal ik de opleiding van de kinderen? Al deze onzekerheid zorgt voor extra emotie. En juist die emotie zorgt voor ongewenste, maar ook onnodige spanning. Het onvoldoende en niet tijdig stilstaan bij het financiële aspect levert dan ook helaas voor beide partijen vaak nadelige situaties op die zich jarenlang voortslepen. Voorkom dit door voor een gediplomeerd echtscheidingsadviseur te kiezen.

Erkend en gediplomeerde specialist

De deskundig financieel echtscheidingsadviseur onderscheidt zich door middel van de titel Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Dit biedt u als consumenten de zekerheid van een echt goed en gedegen advies. Op dit moment zijn er in Nederland ca. 170 erkende adviseurs. KoopsFD is één van de drie erkende adviseurs in Friesland. Lees op de site van RFEA meer over dit keurmerk, www.rfea.nl/adviseur

Stapsgewijs te werk

Afgelopen jaren is gebleken dat bij veel echtscheidingen ‘gebrekkige’ convenanten (overeenkomsten) achteraf nadelige financiële gevolgen hebben. Of simpelweg niet uitvoerbaar blijken, omdat de juiste kennis van het Nederlandse belastingrecht of acceptatienormen niet toegepast is. Dit zorgt voor onnodig leed en ongewenste spanningen. KoopsFD begeleidt u vakkundig door het labyrint van uw echtscheiding en verbindt of schakelt desgewenst andere experts in als dit nodig is of voor u prettig voelt. KoopsFD werkt als RFEA-erkend echtscheidingsadviseur volgens een uitvoerig 12-traps stappenplan, waarbij juist zijn specifieke financiële en fiscale kennis geborgd wordt.

Stappenplan in het scheidingsproces

Enkele klanten aan het woord:

 

“We kunnen nu beiden zo wonen dat we ook nog comfortabel kunnen wonen en leven en zelfs financieel onafhankelijk zijn.”

 

“Door het advies hadden we direct 100% zekerheid over de fiscale gevolgen van onze scheiding. Daardoor is veel onzekerheid weggenomen en weten we wat er financieel kan”

 

“Je hoort vaak dat een van de partners er financieel slecht uitspringt. Uiteindelijk is dat voor niemand goed, want je wilt je kinderen ook na de scheiding stabiliteit geven.”

 

“Als we dit pas achteraf hadden geweten was een stabiele alimentatie een groot probleem geworden. Want de fiscus erkent geen ‘goedbedoelde’, maar ondoordachte afspraken in een convenant,.”

 

Kijk voor meer informatie over de RFEA, het keurmerk, de waarborg en andere zaken op www.rfea.nl.

 

 

 

Wilt u een goed advies?

Wilt u een duidelijk en onafhankelijk advies over mediation of echtscheidingsadvies?

Maak dan een vrijblijvende afspraak en wij helpen u graag verder!


Koops garantie

  • 100% Onafhankelijk
  • Uitstekende service
  • Persoonlijke aanpak
  • Betrouwbaar advies